У НМУ імені О.О. БОГОМОЛЬЦЯ ПРОЙШОВ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ “ФЕСТИВАЛЬ ПСИХОЛОГІЧНИХ МЕТОДИК”

11.02.2019

8 лютого 2019 року  у морфологічному корпусі НМУ імені О.О. Богомольця відбувся науково-практичний “Фестиваль психологічних методик”, який організувала кафедра загальної і медичної психології Університету за сприяння ГО “Асоціація з медико-психологічної реабілітації”, ГО “Асоціація психосоматики репродуктивної перинатальної психології” та «Центру медико-психологічної освіти”. У фестивалі взяли участь фахівці з Вінниці, Житомира, Києва, Краматорська, Луцька, Харкова, які представили 28 майстер-класів.

Мета проведення заходу – показати нові наукові методики, поділитися ними, навчити вирішувати свої психологічні проблеми і допомагати робити це іншим, використовуючи найновітніші досягнення у сучасній психології, що було продемонстровано під час майстер-класів.

Зокрема, майстер-клас «Цькування (BULLING): інструменти дослідження» представила Катерина Бояршинова  – практикуючий психолог, президент Незалежної асоціації психологів (Україна), член-кореспондент Ради Європейської федерації психологічних асоціацій з питань освіти, член Всесвітньої федерації ментального здоров’я WFMH (США). Під час майстер-класу слухачі дізналися про сучасні інструменти дослідження різних факторів цькування, які визнані та використовуються у міжнародних наукових дослідженнях.

Психоаналітичний психотерапевт, член Української асоціації психоаналітичної психотерапії Наталія Бєлова провела майстер-клас «Ефективні стратегії лікаря у взаємодії зі «складними пацієнтами». Вона дала відповідь присутнім на запитання, хто такі  «складні» пацієнти, які існують типи «складних» пацієнтів? Автор продемонструвала техніки ефективної комунікації із «складними» пацієнтами різного типу.

Майстер–клас «Методика Емоційного Моделювання: як навести лад в «голові клієнта»  Володимира Миколенка – магістра медичної психології, голови Секції системної сімейної психології Київської філії Української спілки психотерапевтів, керівника Школи Емоційного Моделювання (ЕМ), показав присутнім, що таке Емоційне Моделювання та які його основні принципи.  Володимир Миколенко також продемонстрував на прикладі роботи з клієнтом, як працює методика  ЕМ і як можна навести лад у «голові» клієнта.

Кандидат психологічних наук, доцент кафедри практичної та клінічної психології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (м. Луцьк) Оксана Фенина свій майстер-клас «Сценарії і партнери стосунків. Створюємо портрет героя» присвятила розгляду питання «пошуку» партнера, обговоренню реальних стосунків, страху перед ними.

Майстер–клас «Психосоматика репродкутивної сфери людини. Сучасний підхід» провела Антоніна Наконечна, магістр психології, президент Української асоціації психосоматики репродуктивної психології.  Формат її роботи передбачав взаємодію учасників, індивідуальні консультації  тощо.

Після завершення науково-практичного «Фестивалю психологічних методик» його учасники висловили подяку кафедрі загальної і медичної психології НМУ імені О.О. Богомольця за якісно організований захід, який був цікавим й корисним фахівцям-практикам, студентам та всім тим, кого цікавить психологія.