У НМУ готуються до дистанційного формату складання іспитів

18.05.2023

Відбулися збори з представниками кафедр, які будуть забезпечувати технічну частину проведення компоненту другого етапу ЄДКІ об’єктивного структурованого практичного(клінічного) іспиту (ОСП(К)І для вітчизняних та іноземних здобувачів вищої освіти VI курсу за спеціальністю 222 «Медицина», що складатимуть іспит у дистанційному форматі.

Під час зборів наголошувалося на тому, що нововведення стосуються лише тих студентів, які знаходяться за кордоном, або перебувають на тимчасово окупованих територіях. У освітньому заході взяли участь проректор з науково-педагогічної  та навчальної роботи, професор Олег Власенко, заступниця навчально-методичного відділу, доцент Інна Кучеренко, гарант ОПП 222 «Медицина», професор Володимир Мельник, директорка Навчально-наукового центру медичних симуляцій  Юлія Бойко.

Доцентка Інна Кучеренко у своїй доповіді розповіла учасникам зібрання про алгоритми проведення ОСКІ та функціональні обов’язки представників кафедр  – так званих «аватарів», які будуть виконувати команди здобувача під час іспиту у дистанційному форматі. Йшла дискусія про умови та правила дотримання  академічної доброчесності, регламенту та графіка проведення практичної частини атестації здобувачів вищої освіти. У процесі запитань та відповідей уточнювалися деталі технічної частини іспиту. На багато питань надав вичерпну відповідь професор Володимир Мельник, який стояв у витоків запровадження складання ОСКІ до освітнього процесу в нашому Університеті. Він зазначив, що окрім членів атестаційної комісії,  в Навчально-науковому центрі медичних симуляцій будуть присутні представники громадських організацій. Вони представлятимуть роботодавців  України, які зацікавлені у якісній підготовці лікарів.

Пресцентр НМУ