У НАУКОВІЙ МЕДИЧНІЙ БІБЛІОТЕЦІ УКРАЇНИ ЗАВІДУВАЧ КАФЕДРИ ЗАГАЛЬНОЇ І МЕДИЧНОЇ ПСИХОЛОГІЇ, ПРОФЕСОР М.М.МАТЯШ ПРОЧИТАВ ЛЕКЦІЮ НА ТЕМУ: “ПОСТКОВІДНІ СИНДРОМИ: ГЕНДЕРНІ ТА ВІКОВІ АСПЕКТИ”

17.03.2021

17 березня 2021 року на запрошення керівництва Наукової медичної бібліотеки, в.о. генерального директора, Заслуженого працівника культури України Тетяни Анатоліївни Остапенко та працівниці бібліотеки, голови секції працівників медичних бібліотек ВГО «Українська бібліотечна асоціація» Світлани Василівни Кирій, яка була модератором заходу, завідувач кафедри загальної і медичної психології, професор М.М. Матяш прочитав лекцію на тему: “Постковідні синдроми: гендерні та вікові аспекти”.

Крім співробітників Наукової медичної книгозбірні у її конференц-залі були присутні студенти медико-психологічного факультету НМУ. Захід проходів із додержанням усіх санітарно-епідемічних норм. В онлайн-режимі її прослухали директор бібліотеки НМУ Л.В. Папуша та її заступник Н.В. Острікова.

У своїй лекції Михайло Миколайович підбив підсумки року пандемії коронавірусної інфекції COVID-19, нагадав, як усе розпочиналося у світі та коли було зафіксовано першого хворого в Україні. Він особливо наголосив на тісній співпраці інфекціоністів, вірусологів, анестезіологів-реаніматологів та психологів НМУ, які постійно проводять масштабну просвітницьку роботу із поширення достовірної інформації про захворювання у ЗМІ, на зустрічах і конференціях.

Професор М.М. Матяш поінформував присутніх, що очолювана ним кафедра підготувала і провела низку науково-практичних онлайн-конференцій з питань психічного здоров’я населення країни в умовах пандемії, де було наведено результати нейропсихологічних досліджень, проведених кафедрою, підготовлено низку рекомендацій із подолання психологічних аспектів постковідних синдромів та наслідків пандемії.

 

Прес-центр