У КИЄВІ ВІДБУЛАСЯ НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ З МІЖНАРОДНОЮ УЧАСТЮ – OPHTHALMIC HUB 2019

28.03.2019

Нещодавно у Києві пройшла Науково-практична конференція з міжнародною участю – OphthalmicHUB – 2019, яка була  організована Всеукраїнським альянсом офтальмологів та кафедрою офтальмології НМУ імені О.О. Богомольця,  яку очолює доктор медичних наук, професор Оксана Петрівна Вітовська.

У роботі конференції взяли участь:  1200 учасників, понад  100 спікерів з різних областей України та 23  – з 15 країн світу. Гостями заходу також були перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця, професор Юрій Леонідович Кучин та завідувач кафедри нейрохірургії НМУ, академік НАМН України Віталій Іванович Цимбалюк.

Під час роботи конференції відбулися дискусії, неформальне спілкування з провідними міжнародними та національними фахівцями, майстер-класи, семінари, виставка сучасного медичного обладнання та досягнень фармацевтичної галузі. Вперше цього року Європейське товариство катарактальної та рефракційної хірургії (ESCRS) провело 15 майстер-класів та два сателітних симпозіуми.

Оскільки найбільш цікаві запитання та значні досягнення виникають на перетині співпраці декількох спеціальностей, робота форуму проходила в інноваційному форматі міждисциплінарної колегіальності. Учасники взяли участь у  панельних дискусіях провідних експертів суміжних спеціальностей — неврології, естетичної хірургії, косметології, радіології, онкології та інших.

Цікавим і змістовним було засідання офтальмологів вищих навчальних закладів з керівником відділу освіти Міжнародної ради з офтальмології (ІСО) Карлом Гольніком, який прочитав доповідь «Як покращити навички лектора».

          Науково-практична конференція    OphthalmicHUB – 2019 стала майданчиком для обміну досвідом, обговорення найгостріших проблем в офтальмології та суміжних медичних напрямках, започаткування співробітництва та пошуку нових можливостей для працевлаштування.