У ГРЕЦІЮ ЗА МЕДАЛЯМИ 28-ГО ЧЕМПІОНА СВІТУ З ГИРЬОВОГО СПОРТУ

28.08.2021

У липні поточного року у Греції проходив 28-й чемпіонат світу з гирьового спорту. В організації та проведенні змагань  під час своєї відпустки в НМУ брав участь завідувач кафедри фізичного виховання і здоров’я, професор Ю.В.Щербина, який до того ж є президентом Федерації гирьового спорту України і Міжнародної федерації гирьового спорту.

Він також узяв участь у змаганнях серед ветеранів у віковій групі 70-74 роки, де став чемпіоном світу у ваговій категорії до 80 кг з результатом 111 підйомів пудової гирі у поштовху довгим циклом.

Крім того, Ю.В. Щербина отримав сертифікат за участь у міжнародному семінарі-тренінгу суддів, тренерів і викладачів гирьового спорту, який відбувся у форматі чемпіонату світу.

Чемпіонат світу проводився з використанням суддівської установки, автором якої є Ю.В. Щербина і має відповідне авторське свідоцтво і патент на винахід,  за що він також отримав  акт впровадження цього технічного пристрою в практику суддівства змагань.

“Головна перемога у чемпіонаті світу серед ветеранів – це перемога над самим собою”, – сказав Щербина після свого успішного виступу.

 

 

Прес-центр за матеріалами кафедри фізичного виховання і здоров’я