У факультативній школі-семінарі з фізики живого та біоетики відкрито новий сезон

22.09.2023

За традицією новий сезон роботи факультативної школи-семінару з фізики живого та біоетики для студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця розпочався з відвідування Київського зоопарку. Під час екскурсії учасники обговорили питання збереження біорізноманіття, біо- та екоетики, екології мегаполісів, медицини для тварин. Заступник генерального директора Київського зоопарку Сергій Харьков також ознайомив студентів з напрямками створення наукових та освітніх проєктів у сучасних закладах для утримання тварин.

Науковий керівник школи-семінару з фізики живого та біоетики, доцент кафедри медичної і біологічної фізики Університету Анатолій Єгоренков розповів студентам чим вивчення тваринного світу може бути корисним для розвитку біомедичної науки та біоніки. І яким чином відвідування зоопарків позитивно впливає на розвиток особистості майбутнього лікаря. Також під час зустрічі обговорювалися важливі для майбутніх лікарів питання зоотерапії, які тісно пов’язані з діяльністю сучасних зоопарків.

Під час відвідин Київського зоопарку студенти-медики з факультету підготовки лікарів для ЗСУ та медичного факультету №3 дізналися від спікерів Анатолія Єгоренкова та Сергія Харькова про різні аспекти співіснування людського та тваринного світів, про формування гуманітарних компетенцій майбутнього лікаря.

Також у рамках відкриття нового сезону роботи школи-семінару з фізики живого та біоетики розпочався конкурс авторських фото-музичних роликів «Осіння психотерапія навколо нас», який дає можливість учасникам конкурсу (студентам-медикам та викладачам) створити творчий інформаційний продукт для позитивного настрою.

До уваги перші зразки робіт учасників конкурсу:

https://www.youtube.com/watch?v=FeVfTx3VGlA

https://www.youtube.com/watch?v=LGJrlB24iAw

https://www.youtube.com/watch?v=-UBxaFNgNV8

https://www.youtube.com/watch?v=8tclANbBZFQ

Принагідно, школа-семінар з фізики живого та біоетики, яка діє при кафедрі медичної і біологічної фізики та інформатики нашого Університету, запрошує  здобувачів освіти НМУ, зокрема, студентів першого курсу, а також викладачів, до участі у факультативній роботі у новому навчальному році.

Усім охочим долучитися до проєктів школи-семінару з фізики живого та біоетики потрібно звертатися на кафедру медичної і біологічної фізики та інформатики: тел. (044) 454-49-13.

Факультативна школа-семінар з фізики живого та біоетики НМУ