У День захисників і захисниць в НМУ вшанували пам’ять загиблих українських Героїв

14.10.2022

14 жовтня в День захисників і захисниць України в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця вшанували світлу пам’ять Героїв, які загинули за нашу державність і суверенність. На території навчальних корпусів відбулося покладання квітів до Пам’ятної стели Героям Небесної Сотні та Меморіалу співробітникам та вихованцям Київського медичного інституту, які загинули на фронтах Другої Світової війни 1939-1945 рр..

У скорботному заході взяли участь ректор НМУ Юрій Кучин, перший проректор Олександр Науменко, проректори Олександр Канюра, Олег Власенко, Сергій Земсков, Володимир Титикало та заступник ректора Юрій Богдан, декани факультетів Володимир Мельник, Наталія Козак, Василь Алексійчук, Наталія Біденко, Оксана Парфьонова, директор Інституту післядипломної освіти Тетяна Вежновець, голова профкому Лілія Яременко, медичний директор Університетської клініки Сергій Красюк, працівники ректорату, представники студентського самоврядування та військовослужбовці-студенти НМУ.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх українських захисників і захисниць, які в різні періоди героїчної історії нашої держави віддали свої життя за Батьківщину, за кожного з нас.

Після покладання квітів Юрій Кучин побажав нашим захисникам і захисницям, які нині боронять Україну на великій війні, козацького духу й опіки Пресвятої Богородиці.

Ми завжди пам’ятатимемо, кому завдячуємо незалежність України. Світла пам’ять Героям! Слава Україні!

 

Пресцентр