У День вишиванки Університет наповнився національними українськими орнаментами

18.05.2023

18 травня Національний медичний університет імені О.О. Богомольця вже традиційно всією медичною родиною долучився до унікального національного свята – Дня вишиванки, підкресливши його важливість для підтримки національного духу.

Це свято об’єднує українців у всьому світі та покликане не лише зберегти споконвічні народні традиції створення і носіння етнічного вишитого одягу, а й продемонструвати духовну свідомість кожного.

День вишиванки набув неабиякої популярності в нашому Університеті. За доброю традицією, попри непростий час війни, керівництво, професорсько-викладацький колектив, співробітники ректорату, студенти наповнили аудиторії і кабінети розмаїтими кольорами візерунків української вишивки, де в кожному символі відображений унікальний код українського етносу. З поваги до українських традицій та висловлюючи підтримку українському народові, вишиванки одягли й іноземні студенти, які навчаються в нашому Університеті.

«Для кожного українця важливо одягнути сьогодні вишиванку, особливо у час війни. Це – прояв нескореності духу, символ сильних людей, наш генетичний код. Щиро дякую усім колегам і студентам, хто сьогодні долучився до флешмобу, та щиро бажаю, щоб вишиванки були й надалі надійним оберегом для їхніх власників», – зауважив ректор НМУ Юрій Кучин.

Студенти і співробітники ділилися своїми світлинами у соціальних мережах і було неважливо, який стиль, орнамент мала та чи інша сорочка. Вона сповнювала всіх любов’ю до України, вірою у Перемогу та, незважаючи ні на що, дарувала гарний настрій і відчуття гордості.

Пресцентр НМУ