ТУРБОТА ПРО ЗДОРОВ’Я НАШИХ ГРОМАДЯН МАЄ ПОЧИНАТИСЯ З ДИТЯЧОГО ВІКУ

18.03.2021

На останній науково-практичній конференції «Екологічні та гігієнічні проблеми сфери життя людини» запам’ятався яскравий і емоційний виступ завідувача кафедри гігієни №1 професора В.Г.Бардова, який переконливо говорив про необхідність відновлення підготовки санітарних лікарів. Василь Гаврилович доводив, що в НМУ імені О.О.Богомольця збережено відповідну матеріально-технічну базу і є потужний викладацький склад висококваліфікованих гігієністів.

Підтвердженням цієї позиції знаного професора може слугувати кожне практичне заняття студентів на гігієнічних кафедрах нашого Університету. Зокрема і те, на якому ми нещодавно побували. Випускники медичного факультету №3 розглядали алгоритми та підходи до оцінки готовності дітей до школи. Шестикурсники під керівництвом старшого викладача кафедри гігєни №3, кандидата медичних наук М.М.Баранової опановували методику визначення повного фізичного, психічного, душевного стану дитини та її соціального благополуччя.

«Для того щоб маленький громадянин розпочав важливий і відповідальний етап у своєму житті – навчання у школі, йому не тільки має виповнитися певна кількість років, була відсутність очевидних хвороб та вад розвитку, – зазначив завідувач профільної кафедри професор С.І. Гаркавий, – лікар має володіти знаннями гігієни та екології, гігієни дитячого та підліткового віку для того, щоб визначати закономірності формування здоров’я дитячого організму у взаємодії з навколишнім середовищем та знати особливості його формування на різних етапах розвитку особистості. Ці знання спрямовані передусім на профілактику здоров’я дитини».

 

Редакція газети «Медичні кадри»