ЦИКЛ ТЕМАТИЧНОГО УДОСКОНАЛЕННЯ «КЛІНІЧНА ЛАБОРАТОРНА ДІАГНОСТИКА ДЛЯ КЛІНІЦИСТА ТА ОСОБЛИВОСТІ ВИКЛАДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ» ПРОЙШОВ ДЛЯ ФАХІВЦІВ РІЗНИХ МЕДИЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ БАГАТЬОХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ

26.02.2020

У навчально-науковому центрі неперервної освіти  Інституту післядипломної освіти НМУ організовано нові оригінальні цикли тематичного удосконалення фахівців різних медичних спеціальностей.

За ініціативою професора Л.В. Натрус  створено цикл ТУ «Клінічна лабораторна діагностика для клініциста та особливості викладання дисципліни», розрахований на аудиторію лікарів, лікарів-лаборантів, лікарів-викладачів. Мета навчання – набуття навичок професійної комунікації клініцистів та лаборантів, адже творча співпраця фахівців клініки та лабораторії є запорукою успішної діагностики та лікування.

Протягом двох тижнів курсанти розглядали клінічні ситуації різних діагностичних напрямків в гематології, коагулогії, давали оцінку метаболічним змінам та гормональній регуляції організму, які є важливими у побудові професійного діалогу. Слухачі курсів опановували також навички публічного надання матеріалу із використанням сучасних інтерактивних технологій, що забезпечують ефективний зв’язок із аудиторією.

Особливістю циклу ТУ було складання власного творчого проекту у формі презентації. За фахової підтримки професора Л.В. Натрус курсанти готувалися до своїх виступів, набували досвід інтерактивного спілкування, а згодом  мали нагоду  його продемонструвати зі своїми колегами. Часто-густо заняття перетворювалося на цікаву, жваву та професійну дискусію.

На завершальному етапі навчання всі учасники отримали сертифікати і поділилися своїми враженнями від навчання. Зокрема, біолог із Чернігова Олена Рябченко, завідувач київської лабораторії Світлана Гришаєнко, лікар-лаборант з Устинівської центральної районної лікарні Кіровоградської області Валентина  Цимбал  висловили подяку організаторам навчального циклу та готовність знову приїхати до Києва за новими знаннями та досвідом до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

 

Редакція газети « Медичні кадри»