ТРИВАЄ ЗИМОВА СЕСІЯ У ТРЕТЬОКУРСНИКІВ МЕДИЧНИХ ФАКУЛЬТЕТІВ

23.12.2020

Деканати НМУ особливо в останні тижні року що минає, стали справжніми штабами із проведення зимової сесії. Сюди з усіх кафедр стікається інформація про результати іспитів.

У деканаті медичного факультету №2, який очолює доцент Р.С.Цимбалюк, із задоволенням повідомили, що на сьогоднішній день заборгованості немає і студенти успішно складають іспити. Відповідальний момент у ці дні переживають студенти молодших курсів – вони звітують про набуті знання із фундаментальних дисциплін, а в старшокурсників відбувається підсумковий модульний контроль на клінічних кафедрах.

У екзаменаційному розкладі третьокурсників факультету іспит із гігієни та екології. Співробітники деканату разом із колективом кафедри гігієни та екології №4 ретельно підготувалися до екзаменаційної сесії. Напередодні відбулися консультації, студенти отримали графік проведення іспиту в дистанційному форматі. На методичній нараді кафедри екзаменатори: професор С.Т. Омельчук, доценти Н.В. Велика, В.Д. Алексійчук, Т.І. Аністратенко, Т.М.Білко, О.В. Кузміньська, С.В. Білоус та викладачі кафедри, асистенти Л.Б.Єльцова і А.М.Яструб, – обговорили методику підготовки та проведення іспиту за умов карантину та дистанційного навчання. Зокрема затверджено необхідні освітні матеріали для студентів з метою розміщення їх на сайті кафедри. Така ретельна підготовка до важливої події зумовлена ще й тим, що протягом дня необхідно було проекзаменувати студентів 24 академічних груп. Іспит складався із теоретичної і практичної частин та вирішення тестових завдань. Найцікавішим моментом було вирішення ситуаційних задач, адже саме тут майбутнім медикам необхідно було проявити всі свої знання та вміння, діяти у конкретній ситуації: аналізувати, здійснювати прогноз та розрахунки.

Згодом після завершення екзамену ми попросили написати студентів відгуки про цю важливу подію і були приємно вражені. Відчувалося, що проблеми гігієни та екології у сучасному світі хвилюють молоде покоління. А ще студенти сказали багато добрих та душевних слів на адресу своїх викладачів. За період навчання на кафедрі студенти отримали не лише знання, а й моральну підтримку, яка потрібна нашій молоді у цей складний час.

 

Редакція газети «Медичні кадри»