ТРИВАЄ ВІДПРАЦЮВАННЯ ПРАКТИЧНИХ НАВИЧОК СТУДЕНТАМИ ТРЕТЬОГО КУРСУ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

01.12.2020

Минуло два тижні з того часу, як розпочалося відпрацювання практичних навичок, підготовка до об’єктивного структурованого клінічного іспиту студентів стоматологічного факультету і майбутніх стоматологів факультету підготовки іноземних громадян. У кабінетах симуляційного центру вони на фантомах здійснюють різні медичні маніпуляції, розвивають навички ведення пацієнта, аналізують рентгенограми, виконують багато інших практичних завдань, передбачених програмою підготовки стоматологів.

Декан факультету, професор Н.В. Біденко зазначила, що цим заходом досягнуто головної мети – в умовах дистанційного навчання студенти залучаються до практичної роботи із врахуванням карантинних заходів. «Сподіваємося на відновлення навчального процесу у звичному режимі», – продовжує розмову Наталія Василівна. Але якщо освітній процес і надалі триватиме у формі онлайн, то в нас є бажання залучати до відпрацювання в подібному форматі практичних навичок і старшокурсників. Такі прохання уже лунають сьогодні від студентів 4 і 5 курсів».

Ми знову побували у кабінетах симуляційного центру Медичного стоматологічного центру НМУ. Згідно заздалегідь складеного графіку, дотримуючись епідемічних вимог, студенти опановують практичні навички з терапевтичної стоматології. Поруч із третьокурсниками асистенти Г.Л.Лєснухіна та І.М.Федянович, які навчають майбутніх стоматологів основам їхньої спеціальності, стежать за правильністю виконання медичних маніпуляцій.

Студенти, які приїхали до Києва з регіонів, здебільшого перебувають у столиці протягом тривалого часу, щоб відпрацювати практичні навички з різних стоматологічних дисциплін: хірургічної, терапевтичної, ортопедичної, дитячої терапевтичної стоматології, ортодонтії. Так, третьокурсник Єгор Юрченко приїхав із Сум, Яна Гром’як – зі Львівщини. Вони  прибули до стоматологічного центру із великим бажанням оволодівати навичками майбутньої професії, вдихнути навчальну атмосферу та поспілкуватися із викладачами і однокурсниками.

 

Редакція газети «Медичні кадри»