Третьокурсники НМУ складали ЄДКІ за спеціальністю «Стоматологія»

10.04.2024

9 квітня близько 300 третьокурсників спеціальності 221 «Стоматологія» складали у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця тестові компоненти першого етапу єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) – інтегрований тестовий іспит «Крок 1» та іспит з англійської мови професійного спрямування. Окрім студентів Університету, до екзаменування також долучилися майбутні стоматологи закладів вищої медичної освіти з різних регіонів України, які з міркувань безпеки виявили бажання складати дані іспити у нашому Університеті.

У НМУ екзамен відбувся на локаціях у сховищах навчальних корпусів. Нагадаємо, що у нинішньому навчальному році у нашому Університеті для здобувачів освіти створено максимальні безпекові умови, що дозволяє не переривати процес тестування через повітряні тривоги.

Перед початком єдиного державного кваліфікаційного іспиту студенти пройшли інструктаж від фахівців Центру тестування при Міністерстві охорони здоров’я України. Представники деканату стоматологічного факультету НМУ також взяли участь у заході як спостерігачі, що передбачено умовами проведення ЄДКІ. Як зазначила деканка стоматологічного факультету Університету, професорка Наталія Біденко, всі студенти вчасно прибули на екзамен, згідно графіку одержали буклети з тестами та приступили до опрацювання завдань.

Наталія Біденко повідомила, що у нинішньому навчальному році студентів третього курсу стоматологічного факультету ретельно готували до першого етапу ЄДКІ. На всіх кафедрах онлайн і офлайн проводилися відповідні консультації, студенти на різних цифрових платформах опрацьовували доступні бази тестувань, крім того, організовувалися зустрічі зі старшокурсниками, які свого часу успішно склали ЄДКІ, вони ділилися досвідом з молодшими колегами. Всі ці заходи мають позитивно вплинути на результати тестування, адже екзамен є надзвичайно важливим для подальшого навчання. Це підсумковий контроль отриманих упродовж трьох років навчання знань з фундаментальних дисциплін. Також надзвичайно важливою у сучасних умовах є оцінка рівня знання англійської мови професійного спрямування. Після успішного складання іспиту, згідно з навчальною програмою майбутні стоматологи розпочнуть глибше вивчати фахові дисципліни. Наступний етап ЄДКІ («Крок 2») вони складатимуть на п’ятому курсі навчання.

Як зазначили представники Центру тестування при МОЗ України, у разі недобору мінімальної кількості балів, студент має право на повторне складання першого етапу ЄДКІ через декілька місяців. Якщо друга спроба виявиться невдалою, здобувача освіти не переводитимуть на 4 курс навчання, йому доведеться поновлюватися на 2 курсі і вивчати фундаментальні дисципліни заново.

Упродовж двох тижнів всі студенти спеціальності 221 «Стоматологія», які взяли участь у першому етапі ЄДКІ, дізнаються про результати тестування, які надасть Центр тестування при МОЗ України. Детальніше з порядком та умовами проведення зазначеного іспиту можна ознайомитися за посиланням.

Пресцентр НМУ