Трагічно загинула завідувачка кафедри патофізіології Тетяна Панова

30.01.2023

Колектив Національного медичного університету імені О.О. Богомольця висловлює щирі співчуття з приводу трагічної загибелі завідувачки кафедри патофізіології, науковиці, докторки медичних наук, професорки Тетяни Панової. Тетяна Іванівна загинула в автокатастрофі на 64-му році життя.

Народилася Тетяна Іванівна 8 травня 1959 року. Все життя вона присвятила науці – у 1981 закінчила Донецький державний університет і до 2014 року працювала на кафедрі фізіології Донецького національного медичного університету імені М. Горького, де пройшла шлях від старшого лаборанта до професора. Через війну була вимушена виїхати з окупованої української території. З 2014 по 2018 рік – професорка на кафедрі фізіології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. А з 2018 по 2023 рік – завідувачка кафедри патофізіології нашого Університету.

Тетяна Панова ґрунтовно займалася науково-дослідною роботою. Серед 250 авторських публікацій науковиці – 5 підручників, 30 посібників, 1 методична рекомендація, 5 винаходів і 1 раціональна пропозиція. Кожен, хто знав Тетяну Іванівну, пам’ятає її доброю, справедливою, цілеспрямованою людиною. Вона була гарним наставником, професійним співробітником і надійним партнером усім, хто мав нагоду співпрацювати з нею.

Щиро співчуваємо рідним і близьким Тетяни Панової. Світла пам’ять!