ТОВАРИСТВУ МОЛОДИХ ВЧЕНИХ І СПЕЦІАЛІСТІВ НАЦІОНАЛЬНОГО МЕДИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ – 50 РОКІВ

05.05.2022

5 травня 2022 року Товариство молодих вчених і спеціалістів відзначає 50 років від дня заснування.

Так, у 1972 році, відповідно до Рішення Бюро ЦК ВЛКСМ, Президії АН СРСР, Державного Комітету Ради Міністрів СРСР з науки і техніки та Міністерства вищої і середньої освіти СРСР від 12 травня 1967 року та рішення Бюро ЦК ЛКСМУ, Президії АН УРСР і Міністерства вищої і середньої спеціальної освіти УРСР від 30 вересня 1966 року, наказом № 505 Київського медичного інституту затверджено Раду молодих вчених, яка складалася з 13 чоловік. Головою Ради став Ростислав Павлович Матюшко, а вченим секретарем – Світлана Миколаївна Білан.

У різні роки Раду очолювали Іван Олександрович Парпалей, Юрій Васильович Вороненко, Віталій Григорович Майданник, Віктор Вікторович Пушкарьов, Олег Володимирович Курченко, Денис Сергійович Миргородський, Володимир Васильович Короленко, Владислав Владиславович Мороз, Станіслав Ігорович Устінов.

З грудня 2020 року головою Товариства молодих вчених і спеціалістів було обрано доцента кафедри організації та економіки фармації Костюк Ірину.

Товариство молодих вчених і спеціалістів – орган самоврядування Університету, у роботі якого беруть участь аспіранти, докторанти, молоді вчені та спеціалісти, віком до 35 років (для докторантів – 40 років), які навчають або працюють в Університеті. Структура Товариства включає 9 відділів, що охоплюють усі наукові школи Університету.

Члени Товариства молодих вчених і спеціалістів сприяють популяризації наукової діяльності серед молодих вчених, а також беруть участь у розвитку міжуніверситетського та міжнародного співробітництва.

Рада Товариства молодих вчених і спеціалістів – організатори наукових та соціальних заходів, що є складовою безперервного професійного розвитку фахівців.

Товариство продовжуватиме бути рушійною силою розвитку молодіжної науки та сходинкою для професійного становлення молодих вчених Alma Mater!

 

Товариство молодих вчених і спеціалістів