ТМВС провело вебінар щодо написання та публікації наукових праць в педіатрії

25.01.2023

24 січня 2023 року відбувся вебінар на тему «Успішна наукова публікація  в педіатрії. Як написати та де опублікувати?». Захід був проведений педіатричним відділом Товариства молодих вчених та спеціалістів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Вебінар складався із двох блоків, а спікерками виступили молоді науковиці НМУ.

Відтак, асистентка кафедри педіатрії післядипломної освіти та членкиня педіатричного відділу Товариства молодих вчених та спеціалістів Ольга Дмитришин ознайомила учасників вебінару з видами наукових публікацій, базовими елементами статті, особливу увагу акцентувала на нюансах кожної структурної складової принципу IMRaD. Ольга зауважила на важливості формулювання цікавої та інформативної назви наукової роботи, представила детальний опис анотації, звернула увагу на підбір ключових слів, правила оформлення вступу, матеріалів і та методів, результатів роботи, обговорення, висновків та списку літератури.

У наступному блоці вебінару асистентка кафедри дитячих інфекційних хвороб та голова педіатричного відділу Товариства молодих вчених та спеціалістів Ірина Серякова розповіла присутнім про особливості публікацій, які необхідні для присудження ступеня доктора філософії відповідно до затвердженого порядку, а також продемонструвала інформаційні ресурси, які дозволяють швидко знайти фахові наукові видання і журнали, що входять до наукометричних баз. Також Ірина поділилася прикладами видань для педіатричної спеціальності, зазначивши їх характеристики та переваги.

Учасників заходу також привітала голова Товариства, доцент кафедри організації та економіки фармації Ірина Костюк.

Товариство молодих вчених і спеціалістів запрошує молодих науковців до участі в подальших заходах!

 

За інформацією Товариства молодих вчених та спеціалістів