СИМУЛЯЦІЙНІ КУРСИ ДЛЯ ІНТЕРНІВ

18.02.2016

На кафедрі хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця проводяться симуляційні курси з загальної анестезії з використанням надсучасного манекену SimMan. 

Для того, щоб опанувати мистецтво анестезії, інтерн повинен не тільки вивчити багато інформації з різних галузей медицини: анатомії, фізіології, терапії, хірургії, фармакології, фізики та багатьох інших. Він повинен ще й оволодіти численними практичними навичками: венепункцією, підготовкою наркозного апарату, вимірюванням та інтерпретацією усіх фізіологічних показників, забезпечення прохідності дихальних шляхів (мануально, повітроводами, ларингеальною маскою або з інтубацією трахеї), встановлення шлункового зонду та сечового катетеру та іншими. 

Для того, щоб пацієнт був у безпеці, а хірургам були створені умови для якісного проведення оперативного втручання, інтерн повинен оволодіти компетентністю, що включає усі ці знання та вміння та застосовувати їх відповідно до клінічної ситуації у конкретного пацієнта. 

Перевірити готовність інтерна до самостійної роботи можна тільки побачивши як він проводить наркоз. Використання при цьому симуляційного манекену замість справжнього пацієнта дозволяє моделювати будь-яку клінічну ситуацію без загрози для пацієнтів. Симуляційне навчання – безпечний шлях до якісної практично-орієнтованої післядипломної освіти, яка є пріорітетним напрямом роботи Інституту післядипломної освіти НМУ імені О.О.Богомольця.

Прес-центр

 

 

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця