СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ ІРИНІ МИКОЛАЇВНІ ФІЛАТОВІЙ

26.03.2019

 

 

25 березня 2019р. на 62-му році раптово та несподівано пішла з життя кандидат медичних наук, доцент Філатова Ірина Миколаївна – відповідальна за навчально-методичну роботу кафедри гігієни та екології №3 Університету. Перестало битись серце гарної, добропорядної, чуйної жінки, яка була не просто науково-педагогічним працівником кафедри, а й вченим-гігієністом і педагогом з великої літери,  профоргом кафедри.

Ірина Миколаївна народилась 23 травня 1957 року в м. Києві. Після відмінного навчання в школі отримала середню медичну освіту, працювала фельдшером швидкої допомоги. Вступила на навчання до Київського медичного інституту, санітарно-гігієнічний факультет якого закінчила в 1985р. з відзнакою та рекомендацією на наукову роботу. Поступила в аспірантуру на кафедру комунальної гігієни, наслідком успішного навчання в якій став захист у 1989р. кандидатської дисертації на тему «Гігієнічне обґрунтування заходів щодо профілактики несприятливого впливу токсичного туману при застосуванні пестицидів у буряківництві». Дисертація була відзначена ІІ премією ВАК бувшого СРСР за кращі наукові роботи. До 2007р.  Ірина Миколаївна працювала на посаді асистента, а з 2007р. – доцента кафедри, автор понад 60 наукових публікацій. Користувалася повагою і авторитетом у співробітників кафедри, факультету, студентської молоді.

Колектив Університету глибоко сумує з приводу передчасної смерті своєї колеги та висловлює щирі співчуття сестрі покійної – Аліні Миколаївні, родичам, друзям, однокурсниками, всім, кому дорога пам’ять про Ірину Миколаївну Філатову.

Адміністрація Університету

Колектив кафедри гігієни та екології №3