Студрада НМУ закликає долучитися до проєкту донорства «На пульсі»

27.09.2022

Студентська рада Національного медичного університету імені О.О. Богомольця спільно з Студентською радою Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського закликають стати донором, щоб врятувати життя військового або цивільного. Приєднуйтесь 30 вересня до походу у Київський міський центр крові в рамкам проєкту «На пульсі».

Кров є важливою складовою лікування поранених і забезпечення їхньої життєдіяльності, особливо у воєнний час. Щоб задовільнити потребу в крові на 1000 жителів, необхідно приблизно 40 донорів. Донорство крові – це не тільки врятовані життя, а ще й турбота про власне здоров’я, адже регулярне донорство крові попереджує розвиток онкологічних і серцево-судинних захворювань. А ще донору проводять безкоштовні аналізи на гемоглобін, ВІЛ, гепатити В і С, сифіліс.

Щоб долучитися  до благодійного проєкту, потрібно заповнити форму .

Перед здачею крові необхідно дотримуватися певних правил, при цьому обов’язковими умовами є вік 18+ та вага 50+ кг.

Варто відзначити, що до благодійних справ вже приєдналися студенти медичного факультету №3 (педіатричного) НМУ. Студрада цього факультету кожного року залучає студентів до тижня донорства. Акція вже традиційно відбулась з 19 по 22 вересня на базі НДСЛ «Охматдит». Цього року студенти поставилися вкрай відповідально – за тиждень в лікарні «Охматдит» донорами стали 114 осіб!

Дякуємо нашим студентам та агентам крові за долучення до такої важливої акції!

 

 Інформаційно-аналітичний відділ за матеріалами Студради НМУ та медичного факультету №3