Студенти Університету взяли участь у лекції з академічної англійської

15.04.2024

Профком студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця спільно з  Навчально-науковим центром неперервної професійної освіти Інституту післядипломної освіти НМУ (ННЦ НПО ІПО) організували благодійний навчальний захід – лекцію з академічної англійської. Під час лекції учасники вчилися правильно писати та подавати наукові статті англійською та донатили для військових.

Лекторкою заходу виступила директорка  ННЦ НПО ІПО, авторка посібника з академічної англійської мови для науковців медичної галузі «Academic English for Medical PhDs», доцентка Леся Лимар. Спільно з учасниками обговорили досить важливу тему – «Академічна англійська. Написання та подання статті» («Academic English. Writing and Submitting an Article»). На лекції висвітлили основні принципи написання статті, її оформлення та змісту для міжнародних рецензованих видань, питання публікації у виданнях, які належать до баз Scopus і WOS, види та особливості комунікації з редакцією і правильність написання «cover later», механізми оформлення і завантаження матеріалів, списків літератури, аналізували основні помилки англомовного академічного тексту.

«Навіть якщо вашу роботу відхилили, йдіть далі! Це тільки привід для вашого розвитку», – резюмувала лекторка.

Відтак завдяки зацікавленості учасників вдалося зібрати 3415 гривень для українських захисників, завдяки яким ми маємо можливість працювати, навчати та навчатися.

За інформацією Профкому студентів НМУ