СТУДЕНТИ ТА ВИКЛАДАЧІ НМУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У НАПИСАННІ РАДІОДИКТАНТУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ

09.11.2021

Традиційно, із 2000 року, у День української писемності та мови, проводиться Радіодиктант національної єдності. Мета флешмобу – за допомогою мови об’єднати українців, дати їм змогу відчути себе єдиним народом, єдиною європейською нацією. Цього року текст диктанту зачитав відомий український письменник, його автор Юрій Андрухович.

Долучилися до загальнонаціональної події і студенти та викладачі нашого Університету. Щороку  організатором заходу виступає колектив кафедри мовної підготовки на чолі із доктором філологічних наук, професором Н.П.Литвиненко.

Символічним є те, що написання диктанту відбувалося в аудиторії №2 санітарно-гігієнічного корпусу, яка має ім’я видатного лікаря і науковця, автора  першого медичного словника, де максимально повно було представлено питому медичну лексику та опрацьовано номенклатуру хвороб українською мовою.

Перед написанням диктанту Ніна Павлівна побажала студентам постійно поглиблювати знання рідної мови, зростати грамотними і всебічно розвиненими особистостями. На той час, як письменник Юрій Андрухович зачитував текст, в аудиторії запанувала тиша. Викладачі мовної підготовки також сіли за парти і приєдналися до написання радіодиктанту про осінь.

 

  Газета «Медичні кадри»