Студенти та співробітники НМУ можуть безкоштовно вакцинуватися від грипу

14.11.2022

За ініціативи адміністрації Національного медичного університету імені О.О. Богомольця 14-18 листопада з 10.00 до 15.00 для студентів і співробітників організували вакцинацію від сезонного грипу. Вакцинуватися можна безкоштовно у поліклініці нашого Університету.

За підтримки Центру громадського здоров’я МОЗ України щеплення робитимуть вакциною VAXIGRIP TETRA виробництва фірми SANOFI.

Грип – це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Вірус грипу передається повітряно-краплинним, повітряно-пиловим шляхом, внаслідок тісного контакту. Ускладненнями від грипу може стати пневмонія та серцева недостатність. Недуга має симптоми, подібні до ознак інших гострих респіраторних вірусних інфекцій, але набагато небезпечніший. За перших симптомів необхідно звертатися до лікаря, бо самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Серед ознак грипу – раптовий початок, головний біль, ломота у м’язах і суглобах, біль у горлі, підвищення температури тіла до 38°С і більше, кашель, в окремих випадках — блювота і пронос.

Найкращою профілактикою грипу є вакцинація. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною й ефективною. Всупереч поширеному міфу, вона не послаблює імунітет, а, навпаки, посилює здатність організму протистояти грипу.

Відтак, планова вакцинація співробітників та здобувачів освіти Університету проти сезонного грипу буде проводитися з дотриманням санітарно-епідеміологічних умов у приміщенні консультативно-діагностичної поліклініки Університетської клініки за адресою: вул. Петра Сагайдачного, 10/5.

Графік проведення вакцинації

 

Дата Контингент Місце проведення
14.11.22 Співробітники Університетської клініки, адміністрації університету вул. Петра Сагайдачного,10/5
15.11.22 Співробітники Стоматологічного медичного центру, Стоматологічний факультет
16.11.22 Медичний факультет №1
17.11.22 Медичний факультет №2
18.11.22 Медичний факультет №3
Медичний факультет №4
Медико-психологічний факультет
ФПЛ ЗСУ
ІПО