Студенти-педіатри НМУ практикувалися робити люмбальну пункцію

10.01.2023

Команда «Розумнички», що посіла третє призове місце в Педіатричному Брейн-рингу медичного факультету №3, взяла участь у майстер-класі «Люмбальна пункція. Менінгококова інфекція». Навчання проводив доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, дитячий лікар-інфекціоніст, лікар анестезіолог-реаніматолог дитячий Олександр Воронов у Київській міській дитячій клінічній інфекційній лікарні.

Насамперед, Олександр Олександрович розкрив студентам мінімально необхідну теоретичну частину теми, окреслив важливі нюанси проведення люмбальної пункції та розповів про особливості цієї процедури у дітей. Також він розказав, за яких обставин вона призначається та коли її не можна проводити. Слухачі разом з Олександром Вороновим розібрали можливі ускладнення після даної маніпуляції.

Після теорії приступили безпосередньо до техніки реалізації пунктування. Олександр Воронов детально описав студентам послідовність дій при проведенні люмбальної пункції та методику її виконання разом з підготовкою маленького пацієнта до неї. Після цього відразу перейшли до практичної частини майстер класу – кожен по черзі виконав люмбальну пункцію на спеціальному манекені.

Відтак, учасники заходу отримали додаткові знання від практикуючого експерта та напрацювали першопочаткові навички.

 

За інформацією деканату медичного факультету №3