Студенти НМУ змагалися на Олімпіаді з медичної біохімії

17.04.2024

Теоретичний та практичний тури І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Медична біохімія» відбувся днями на кафедрі медичної біохімії та молекулярної біології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. В Олімпіаді взяли участь студенти 2 року навчання спеціальності 222 «Медицина».

Захід відкрила завідувачка кафедри медичної біохімії та молекулярної біології Леся Яніцька. Вона зазначила, що таке освітнє змагання дає майбутнім лікарям можливість продемонструвати власні здібності та здобути цінний досвід, побажала успіхів у розв’язанні інтелектуальних завдань.

У межах теоретичного туру Олімпіади учасники у випадковому порядку обирали один із трьох комплектів завдань, які містили питання різного рівня складності. Здобувачі вищої освіти мали показати ґрунтовне розуміння будови та функцій біомолекул, метаболічних шляхів, регуляції біохімічних процесів, а також продемонструвати знання та вміння аналізувати біохімічні показники, їх зв’язок з різними біологічними процесами. Студенти знаходили закономірності, робили висновки та інтерпретували результати досліджень, з метою розуміння зв’язку між біохімічними показниками та різними патологічними станами.

Під час практичного туру Олімпіади учасникам необхідно було виявити та ідентифікувати біомолекули у складі модельних розчинів якісними реакціями та записати їх структурні формули.

У наполегливій боротьбі, за результатами здобутків, переможцями І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Медична біохімія» стали:

І місце – Іван Хоменко (група 12210);

ІІ місце – Богдан Артамошин (група 12113);

ІІІ місце – Володимир Бурковський (група 12209) і Фелікс Форманюк (група 12124).

За проявлену високу компетентність, володіння теоретичними знаннями члени журі Олімпіади відзначили грамотою Ярослава Гулая (група 12111), а за продемонстрований високий рівень практичних навичок – Ірину Мороз (група 12120).

Подібні освітні заходи відбуватимуться в Університеті й надалі, адже вони підвищують інтерес студентів до медичної науки, сприяють формуванню відповідних навичок.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри медичної біохімії та молекулярної біології