Студенти НМУ вибороли перемогу з доповідями на теми профілактичної медицини

26.04.2024

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця триває Весняна наукова сесія – 2024 (Spring Scientific Session). У межах онлайн-заходу на кафедрі гігієни та екології Навчально-наукового інституту громадського здоров’я та профілактичної медицини відбулося засідання секції «Профілактична медицина» («Preventive medicine»), де студенти представили інформативні доповіді з актуальних питань громадського здоров’я.

Так, майбутні лікарі доповідали з питань гігієни військовослужбовців, епідеміології та профілактики інфекційних і неінфекційних хвороб, про інтегральні дослідження на стику спортивної гігієни та гігієни харчування. Після кожної доповіді виникала цікава та насичена дискусія, в якій брали участь не тільки професори, доценти кафедр Навчально-наукового інституту громадського здоров’я та профілактичної медицини, а й студенти – учасники студентських наукових гуртків (СНГ).

Зазначимо, що цього року, окрім здобувачів вищої освіти нашого Університету до секції профілактичної медицини як доповідачі долучилися студенти Полтавського державного медичного університету, Тернопільського національного медичного університету імені І.Я. Горбачевського, Івано-Франківського національного медичного університету.

За усталеною традицією, для визначення кращих доповідей залучили студентів. Зокрема, підрахунок голосів проводили з використанням підготовленого заступницею старости СНГ кафедри гігієни та екології Оксаною Полюхович онлайн-голосування, результати якого враховували члени журі при визначенні переможців.

Так, І місце виборов студент НМУ Максим Кодола, який представив доповідь «Гігієнічна оцінка ефективності використання термоковдри, як засобу обігріву в умовах бойових дій» (наукова керівниця, доцентка Тетяна Зінченко). II місце здобули також студенти нашого Університету Андрій Дніпровський і Сабіна Валькман зі спільною доповіддю «Харчові фактори та їх вплив на кислотність слини: імплікації для ефективності спортивного тренування» (наукова керівниця, доцентка Наталія Велика). У боротьбі за ІІІ місце переможцями стали: студенти Івано-Франківського НМУ Анна Гушул, Галина Юкіш – «Доступність медичної допомоги для студентів Івано-Франківського національного медичного університету під час воєнного стану», (науковий керівник, доцент Буряк О.Л.) та студенти НМУ Анастасія Муравйова – «Порівняльна гігієнічна оцінка якості сну населення, що проживає в умовах війни та за її межами» (наукова керівниця, професорка Олена Вавриневич) і Аліна Угрімова – «Епідемічна ситуація на туберкульоз в Україні» (наукова керівниця, доцентка Олена Зубленко).

Подібні заходи ще раз підтверджують високий рівень залученості студентів НМУ імені О.О. Богомольця до наукової діяльності та досліджень у сфері громадського здоров’я. Вітаємо переможців і бажаємо подальших успішних кроків у медичній науці та профілактичній медицині зокрема!

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри гігієни та екології

Навчально-наукового інституту громадського здоров’я та профілактичної медицини