Студенти НМУ відвідали музей КПІ імені Ігоря Сікорського

18.04.2023

У науковому студентському товаристві Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувається об’єднання творчих зусиль для організації і проведення спільних наукових заходів студентських наукових гуртків різних кафедр нашого Університету. Уже відбулося спільне засідання наукових гуртків п’яти кафедр. Науковий захід став першим етапом у навчанні майбутніх лікарів розумінню сучасних стандартів боротьби з недугами. А нещодавно відбулася ще одна подія, що сприяла розширенню знань з історії розвитку технічного прогресу в Україні і в світі.

У продовження спільних творчих планів на запрошення своїх колег із Національного технічного університету «Київський політехнічний університет імені Ігоря Сікорського» студенти НМУ, гуртківці кафедр нейрохірургії, дитячої хірургії, фізіології і радіології та радіаційної медицини разом із своїми наставниками, асистентками Оленою Мироновою та Аліною Корсак відвідали університетський Державний політехнічний музей імені Бориса Патона.

Студенти ознайомилися з історією розвитку світової та української науки, оглянули численні цікаві історичні експонати. Доцент кафедри прикладної гідроаеродинаміки та механотроніки Олексій Коваль провів екскурсію музеєм НТУ «КПІ імені І. Сікорського», відповів на численні питання гостей. Асистентка кафедри нейрохірургії Аліна Корсак відзначила, що екскурсія має велике пізнавальне значення.

Студенти дізналися також про сучасні тенденції розвитку науки і техніки, зокрема у медицині.

За інформацією кафедри нейрохірургії