СТУДЕНТИ НМУ ОВОЛОДІВАЮТЬ ОСНОВАМИ НАДАННЯ ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ В УМОВАХ ВІЙНИ

28.11.2022

У тренінговому центрі Інституту післядипломної освіти НМУ імені О.О. Богомольця за ініціативи Студентської ради медичного факультету №1 відбувся адаптований до умов війни практичний тренінг з домедичної підготовки «Basic life Support2.0». Провела тренінг лікар-анестезіолог, волонтерка батальйону «Госпітальєри» Уляна Кащій.

У тренінгу, що мав практичну спрямованість, взяли участь 20 студентів, та більше 100 виявили бажання. Уляна Кащій вдруге відгукується на студентську ініціативу та запевнила, що готова проводити подібні тренінги і в майбутньому. Вона – вихованка ІПО нашого Університету, тут оволодівала основами спеціалізації лікаря-анестезіолога, а нині успішно працює у Київському пологовому будинку №5, що спеціалізується на екстреній патології. Також вона є волонтеркою батальйону «Госпітальєри».

Серед учасників тренінгу – студенти різних курсів і факультетів. Так, в одній імпровізованій реанімаційній бригаді опинилися п’ятикурсник Андрій Куликовський і першокурсниця Софія Снітовська. Обоє під керівництвом тренера чітко виконували на манекені правила надання першої невідкладної домедичної допомоги. Уляна Кащій моделювала різні життєві ситуації, створювала ситуаційні завдання із обов’язковим правильним виконанням алгоритмів проведення серцево-легеневої реанімації, використанням мішка Амбу та автоматичного дефібрилятора. Тренер також виступала в різних ролях ситуаційних задач, зокрема, була постраждалою, або особою, що її супроводжує. Це створювало наближену до реальності атмосферу, коли студентам необхідно було докласти максимум зусиль, щоб успішно провести реанімаційні заходи і в результаті почути від тренера слова: «пацієнт дихає!».

 

Пресцентр НМУ