Студенти НМУ набувають практичних навичок з фізичної терапії

02.06.2023

 

Протягом травня-червня на клінічних базах кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини, здобувачі першого і другого рівнів вищої освіти (бакалавр та магістр) спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія» Національного медичного університету імені О.О. Богомольця проходять клінічну практику з фізичної терапії. Це допомагає студентам краще пізнати процес роботи з пацієнтами.

Студенти 1-го курсу проходять ознайомчу практику, де дізнаються про особливості своєї майбутньої професії. Студенти 2-го курсу – набувають практичних навичок з реабілітаційного менеджменту кардіологічних та пульмонологічних хворих. Особливості реабілітаційного втручання у пацієнтів із захворюваннями та ушкодженнями опорно-рухового апарату на практиці засвоює 3-й курс. А випускники набувають досвіду в реабілітації пацієнтів неврологічного профілю.

Студенти, які навчаються на магістратурі, опановують знання та практичні навички з допомоги пацієнтам, що мають ушкодження опорно-рухового апарата, бойові ушкодження (мінно-вибухові травми, опіки, ампутації кінцівок, спінальні травми), а також працюють з пацієнтами неврологічного профілю.

Студенти відзначають, що клінічна практика надає їм змогу краще пізнати процес роботи з пацієнтами того чи іншого профілю, зрозуміти особливості індивідуального реабілітаційного втручання. Також набути знання для практичного застосування Міжнародної класифікації функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я (МКФ) і терапевтичного реабілітаційного втручання.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини