Студенти медичних факультетів взяли участь у Всеукраїнській олімпіаді з психіатрії та наркології

21.03.2024

Днями у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулася Всеукраїнська олімпіада з психіатрії та наркології, в якій взяли участь студенти 4-5 курсів медичних факультетів №1 та №2 нашого Університету. Під час заходу, що відбувся на базі кафедри психіатрії та наркології НМУ учасники виконували тестові завдання з теорії та практики.

Психіатрія та наркологія є важливими напрямками медичної освіти, адже вивчення основ діагностики, профілактики та лікування психічних розладів, залежності від психоактивних речовин дозволяє майбутнім лікарям різних спеціальностей суттєво підвищити рівень власних компетентностей. Під час Олімпіади студенти опрацьовували теоретичні запитання з психопатології та психофармакології, виконували практичні кейси з диференційної діагностики та опитування пацієнта з подальшим клінічним описом психічного статусу, синдромологічного і нозологічного діагнозів, лікування пацієнтів.

Роботи учасників оцінювала команда досвідчених фахівців кафедри психіатрії та наркології НМУ: завідувач, професор Олександр Напрєєнко, професорка Наталія Дзеружинська, доценти Павло Дупленко та Андрій Бурса, асистент Роман Долинський.

За результатами інтелектуального змагання І місце посіла студентка 5 курсу медичного факультету №1 Дарина Кисла, ІІ місце розділили між собою студентики-чотирикурсниці Фідан Байрамова з медичного факультету №2  та Єлизавета Полешук з медичного факультету №1, ІІІ місце – студентки 4 курсу медичного факультету №2 Олександра Васечко та Анна Міннігулова.

Вітаємо учасників з гарним результатом та бажаємо подальших успіхів у навчанні і науковій діяльності!

За інформацією кафедрі психіатрії та наркології