Студенти Медичного факультету № 2 долучилися до акції вшанування пам’яті жертв Голодоморів

28.11.2022

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. Цього року, 26 листопада, студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця з медичного факультету № 2 долучилися до акції вшанування жертв, відвідавши Національний меморіал пам’яті жертв Голодомору у Києві.

Це безпрецедентний злочин у світовій історії. Штучний голод був спрямований не лише на фізичне знищення українців. Комуністичний режим прагнув позбавити українську націю її волелюбного духу, її ідентичності. Поставити знесилених голодом, страхом і відчаєм українців на коліна. Стерти генетичну пам’ять народу. Викорінити, навіть, думки про свободу та власну державу.

Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів мільйони людських життів. Цього року ми вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни росії проти України, що супроводжується геноцидними практиками проти українців. Трагічні події та злочини, що розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива. Ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

Масштаб цієї трагедії незбагненний. Ім’я їй – Голодомор. Її суть – геноцид.

Україна та світ схиляють голову у скорботі.

Ми не забули.

Ми пам’ятаємо.

 

Медичний факультет № 2