Студенти М1 готуються до літньої екзаменаційної сесії

15.05.2023

На медичному факультеті №1 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у форматі онлайн відбулися виробничі збори зі студентами 1-го курсу щодо умов допуску до семестрових іспитів, критеріїв оцінювання знань і необхідності дотримання принципів академічної доброчесності.

Після вступної промови декана медичного факультету №1, професора Володимира Мельника виступила його заступниця, асистентка кафедри описової та клінічної анатомії Оксана Гриценко. Вона детально ознайомила здобувачів освіти з регламентом іспиту з дисципліни «Анатомія людини», а також критеріями оцінювання кожного етапу та відповіла на питання, що виникли у студентів.

Відтак, іспит проводиться у змішаному форматі в 3 етапи: І – тестовий контроль, ІІ – усна відповідь, ІІІ – співбесіда щодо практичних навичок і візуалізація анатомічних утворів сучасними методами клінічного дослідження.

Під час І-го етапу студент у навчальній платформі likar.nmu.kiev.ua відповідає на пакет тестів за темами змістовних модулів освітньої програми. Кожен пакет містить 30 тестів, що складаються зі ситуаційної задачі, запитання або твердження і чотирьох або п’яти відповідей, що позначені латинськими літерами (А, В, С, D, Е). Час відповіді на кожне питання обмежений 1 хвилиною.

На ІІ-му етапі студент самостійно обирає номер білету. Окрім 4-ох питань у білеті, можливі також і додаткові – по лекційному матеріалу, самостійній роботі та за темами змістових модулів.

III-й етап – це співбесіда з додатковими питаннями, відповідно переліку практичних навичок до іспиту та візуалізація анатомічних утворів сучасними методами клінічного дослідження.

Оцінка успішності студента з дисципліни є рейтинговою – тобто виставляється за багатобальною шкалою, як сума балів за поточний (max 80 балів) і підсумковий (кінцевий) контроль знань, та має визначення за системою ЕСТS і шкалою, прийнятою в Україні.

Конвертація традиційної системи оцінки у бали відбувається наступним чином:

Традиційна оцінка Конвертація в бали
«5» 120 балів
«4» 96 балів
«3» 72 бали
«2» 0

Своєю чергою доцентка кафедри біології Ольга Панчук детально ознайомила студентів із аналогічним регламентом іспиту з «Медичної біології», а заступниця декана, доцентка Олена Кармазіна нагадала студентам порядок ліквідації академічної заборгованості та критерії переводу на наступний навчальний рік. Здобувачі освіти мали можливість поставити питання онлайн і отримати вичерпні відповіді на них.

Деканат бажає всім студентам успішно скласти семестрові іспити під час літньої екзаменаційної сесії 2022-2023 навчального року.

Пресцентр НМУ за інформацією деканату М1