Студенти-гуртківці досліджували лікування та реабілітацію пацієнтів з опіками

12.12.2023

Студентські наукові гуртки кафедр хірургії №1 та фізичної реабілітації і спортивної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця провели спільне засідання. Молоді науковці обговорили тему «Опіки. Сучасні підходи до лікування опіків. Реабілітація пацієнтів з опіками».

Відкрив засідання керівник СНГ кафедри хірургії №1, доцент Владислав Мороз, відзначивши актуальність теми засідання. Експертами виступили професорка кафедри хірургії №1 Ольга Коваленко, доцентка кафедри фізичної реабілітації і спортивної медицини Марія Овдій, яка є  керівницею СНГ кафедри, та керівник СНГ кафедри хірургії №2, доцент Максим Приступюк.

З доповіддю «Організація наукового дослідження. Як формувати мету та завдання досліджень. Поняття про нульову гіпотезу та контрольну групу» виступила  студентка медичного факультету №2 Софія Борідченко. Продовжили виступи студент медичного факультету №2 Роман Сирватка з доповіддю «Опіки: хірургічне лікування» та лікарка-інтернка Карина Мусієнко з темою «Мультидисциплінарний реабілітаційний підхід до відновлення пацієнтів з опіками».

Професорка кафедри хірургії №1 Ольга Коваленко проаналізувала доповіді студентів і розповіла про сучасний розвиток методів лікування опіків, зокрема обумовлених бойовою травмою, наголосила на важливості проведення наукових досліджень у цьому напрямку хірургії. На завершення засідання обговорили тему із експертами, що значно розширило горизонти в розумінні та лікуванні опіків та важливості мультидисциплінарного підходу до вирішення проблеми лікування опіків та їх реабілітації.

За інформацією кафедри хірургії №1