СТУДЕНТИ 4-ГО ТА 5-ГО КУРСІВ НМУ ПОКАЗАЛИ ВИСОКИЙ РІВЕНЬ ЗНАНЬ З НЕВРОЛОГІЇ НА МІЖНАРОДНІЙ ОНЛАЙН-ОЛІМПІАДІ «САМАРКАНД-2020»

22.12.2020

У Самаркандському державному медичному інституті (Узбекистан) проходила міжнародна Олімпіада «Самарканд-2020» з 18 основних медичних дисциплін, в якій взяли участь понад 2000 студентів, бакалаврів, магістрів, клінічних ординаторів з 40 вищих медичних навчальних закладів країн Східноєвропейського регіону.

Змагання проводилось у два етапи. Перший тур передбачав вирішення тестових завдань (традиційних, клінічно-логічних і запитань з картинками). Учасники, як, витративши найменше часу, отримали понад 70 балів, допускались до другого туру. На другому етапі конкурсанти мали вирішити конкретну клінічну проблему, відповідаючи онлайн на запитання журі.

До інтелектуальних перегонів долучились студенти-гуртківці кафедри неврології (науковий керівник гуртка, завідувач кафедри  неврології, професор Л.І.Соколова). Усі учасники від НМУ імені О.О.Богомольця пройшли у другий тур і показали високий рівень знань та ерудиції з неврології.

В олімпіаді з неврології взяли участь:

Ірина Кунець – студентка 4-го курсу, медичного факультету №4;

Владислав  Куліков – студент 5-го курсу, медичного факультету №4;

Назар Тюткало– студент 4 курсу, медичного факультету №4;

Анна Шорстка – студентка 4 курсу, медичного факультету №4;

Надія Приймак  – студентка 4 курсу, медичного факультету №4.

 

Двоє наших студенток здобули омріяну перемогу: Надія Приймак посіла ІІ-ге призове місце, а Анна Шорстка виборола першість у номінації «За краще розв’язання ситуаційних задач у практиці невролога».

Вітаємо переможців і всіх учасників інтелектуальних змагань і бажаємо нових наукових досягнень!

 

 

Прес-центр за матеріалами кафедри неврології