Студентки-волонтерки НМУ активно допомагають у хірургічному відділенні військового шпиталю

13.02.2023

Четвертокурсниці Марина Фещенко та Аліна Троцковець з медичного факультету №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця ще влітку стали волонтерками хірургічного відділення військового шпиталю під Києвом. Днями на ім’я ректора НМУ надійшов лист вдячності від бійця, який лікувався в цьому шпиталі. Поранений військовослужбовець був вражений професійністю та громадянською позицією наших студентів. 

Захисника вразила усвідомлена громадянська позиція майбутніх лікарок, які могли б відпочивати на літніх канікулах, однак пішли напрацьовувати навички туди, де від кількості болю та крові й у досвідчених медиків опускаються руки. Відслідковуючи протягом лікування професійне зростання студенток, військовослужбовець був подивований їхнім ентузіазмом, активністю, професіоналізмом та залученістю до процесів. Відтак, і рівень довіри адміністрації та пацієнтів до них швидко зростав.

«Не можу не відзначити і величезний позитив, що постійно йшов від цієї дівчини: завжди усміхнена, весела, для кожного знайде добре слово, підбадьорить, якщо треба. Гарний настрій не в останню чергу сприяв швидшому одужанню, а позитивний настрій вона, буквально, випромінювала. Все вищеперераховане викликало у мене до пані Марини безмежну вдячність і повагу. Незважаючи на те, що вона набагато молодша за мого сина, вважав за можливе звертатися до неї лише на «ви», або на ім’я по-батькові, Все вище сказане мною стосується також іншої вашої студентки пані Аліни», – написав боєць ТрО в своєму листі ректору про наших студенток.

Своєю чергою майбутні лікарки зазначають, що з початком війни в Україні, вони дуже хотіли бути корисними Батьківщині. Влітку в них з’явилася можливість стати волонтерками в хірургічному відділенні військового шпиталю. Завдяки лікарям-хірургам, які є справжніми професіоналами своєї справи, студентки отримують дуже цінні знання та мають можливість використовувати їх не тільки теоретично, але й практично. Також студентки дякують ректору, декану медичного факультету №3 і викладачам нашого Університету за змістовний інформаційний базис.

«У важкий час для України вважаємо нашим обов’язком підтримувати морально-психологічний стан наших захисників, завдяки яким ми маємо можливість прокидатися зранку, навчатися, працювати та робити звичні речі, до яких ми звикли в минулому житті. За весь час волонтерства нам найбільше запам’яталися очі героя, в яких палав вогник життя, не дивлячись на втрату обох ніг на полі бою. Тому закликаємо студентів не забувати, що в країні триває війна та дуже важливо підтримувати наші ЗСУ для якнайшвидшої перемоги», — закликають Марина та Аліна.

На прохання військового та від імені адміністрації та колективу Університету дякуємо батькам Марини Володимирівни й Аліни Вікторівни за те, що виростили і виховали таких чудових людей. Пишаємось нашими студентками!

 

Пресцентр НМУ