Студентки Університету прочитали відеолекції на тему адміністрування антимікробних препаратів

12.03.2024

Студентки фармацевтичного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у рамках Всеукраїнського проєкту «Студент – студенту» прочитали для своїх колег з інших закладів вищої медичної освіти відеолекції на актуальні теми. У них вони привернули увагу до глобальної проблеми – антибіотикорезистентності, що входить до десяти найбільших загроз для людства.

Так, студентка 4-го курсу Ярослава Говорова та 5-курсниця Вікторія Мостова поділилися напрацюваннями з тем «Антибіотикорезистентність: причини та шляхи подолання» та «Раціональна антибіотикотерапія у дітей». Оскільки теми стосувалися важливих питань практичної медицини та фармації, слухачі з цікавістю долучилися до заходу.

У межах лекцій майбутні фармацевтки розкрили причини та наслідки антибіотикорезистентності для здоров’я людей, окреслили правила відповідального прийому цих препаратів, питання взаємодії між лікарями та фармацевтами у забезпеченні раціонального застосування антибіотиків.

Вони детально розповіли про процес адміністрування антимікробних препаратів у відповідності до оновлених галузевих стандартів та нормативних документів, проінформували про сучасні інфекційні виклики, з якими стикаються заклади охорони здоров’я. Значну увагу приділили також питанню антибіотикотерапії у дітей, що потребує особливої обережності та знань.

Свої лекції, що викликали інтерес у слухачів і мотивувати їх до подальшого навчання, студентки НМУ імені О.О. Богомольця підготували на кафедрі клінічної фармакології та клінічної фармації під керівництвом завідувача кафедри, професора Миколи Хайтовича та доцентки Олени Темірової.

Нагадаємо, що проєкт «Студент – студенту» започаткований кафедрою клінічної фармакології та внутрішньої медицини Харківського національного медичного університету, з метою популяризації освітньої діяльності серед студентів, заохочення їх до творчої роботи та інновацій. Студенти готують та представляють відеолекції зі складних тем медицини, фармації і роблять таким чином навчання доступнішим і цікавішим.

Пресцентр НМУ за інформацією  кафедрі клінічної фармакології та клінічної фармації