Студентки НМУ здобули перемогу на міжнародній конференції

08.04.2024

Днями молоді науковиці, шестикурсниці факультету підготовки іноземних громадян Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Нітіша Калія і Джемі Кужітоттіїл Томас взяли участь у Міжнародній студентській науковій конференції «IMEDSCOP – 2024». На важливій медичній події, що відбулася у Полтавському державному медичному університеті, вони представили спільну наукову роботу та здобули І місце.

Починаючи з 3 курсу студентки розпочали свій науковий шлях на кафедрі гігієни та екології Навчального-наукового інституту громадського здоров’я та профілактичної медицини НМУ імені О.О. Богомольця. Вони вивчали вплив різних аспектів життя (навчання, харчування, умов проживання) на стан здоров’я іноземних і вітчизняних студентів, брали активну участь у різних наукових заходах.

До Міжнародної студентської наукової конференції студентки НМУ Нітіша Калія і Джемі Кужітоттіїл Томас готувалися на базі кафедри гігієни та екології за наставництва наукових керівників: завідувача кафедри, професора Василя Бардова, професорки Анни Антоненко та доцента Андрія Борисенка. Відповідні дослідження, потужні кроки у велику науку, науковиці проводили на базі зазначеної кафедри та Інституту гігієни та екології НМУ.

У міжнародному заході, що відбувся у змішаному форматі, взяли участь студенти з багатьох закладів вищої медичної освіти України та з-за кордону. Працювали 15 секцій, зокрема з клінічної медицини, стоматології, профілактичної медицини та громадського здоров’я, фізичної терапії та реабілітації, морфології, патології та інші. Відбулися презентації 170 наукових робіт.

На студентському форумі Нітіша Калія і Джемі Кужітоттіїл Томас у загальній онлайн-секції представили роботу «Стрес, як основна причина порушень сну студентів, та його профілактика». Праця підсумовує виконані ними дослідження з вивчення факторів, що є стресовими чинниками, містить низку рекомендацій задля профілактики впливу стресу на здоров’я. Завдяки своїй науковій роботі студентки НМУ імені О.О. Богомольця здобули І місце у щорічній Міжнародній студентській науковій конференції «IMEDSCOP – 2024».

Вітаємо молодих науковиць і бажаємо нових досягнень!

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри гігієни та екології

Навчального-наукового інституту громадського здоров’я