СТУДЕНТКА НМУ ПОСІЛА ІІ МІСЦЕ У ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ СТУДЕНТСЬКІЙ ОЛІМПІАДІ З БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

05.05.2017

26-28 квітня 2017 р. згідно з наказом МОН України №1495 від 09.12.2016 р. на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності в м. Львові проводився ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади з професійно-орієнтованої дисципліни “Безпека життєдіяльності” серед студентів вищих навчальних закладів III–IV рівнів акредитації. Участь в олімпіаді взяло більше 100 представників з 49 вищих навчальних закладів України.

Кафедра гігієни та екології №2 (гігієни праці і професійних хвороб) Національного медичного університету імені О.О. Богомольця на чолі із завідувачем, член-кореспондентом НАМН України, професором О.П. Яворовським традиційно бере участь у щорічних олімпіадах з “Безпеки життєдіяльності” і виборює призові місця.

На олімпіаду 2017 року кафедра підготувала  студентку 4 курсу медичного факультету №4 Квіташ Ольгу Сергіївну і студентку 5 курсу медичного факультету №4 Луценко Марину Миколаївну, науковим керівником яких був професор Ю.О. Паустовський

Розпочалася олімпіада з “Безпеки життєдіяльності” урочистим виступом першого проректора з науково-педагогічної роботи Львівського державного університету безпеки життєдіяльності професора М.С. Коваля та завідувача кафедри промислової безпеки та охорони праці доцента О.Л. Міруса. В організації і проведенні олімпіади брали участь представники МОН України, ДСНС України, навчальних закладів різних областей України. Для учасників була проведена пізнавальна екскурсія Університетом та містом Львовом, а також виставка та демонстрація роботи сучасної рятувальної техніки.

Змагання проводилися у 2 етапи: теоретична частина – комп’ютерне тестування студентів, вирішення ситуаційних завдань і розгадування тематичних кросвордів та практична частина – перевірка навичок з надання першої долікарської медичної допомоги.

Студентка Квіташ Ольга впевнено склала всі випробування і виборола почесне ІІ місце. Їй було вручено Диплом ІІ ступеня за ІІ місце у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з професійно-орієнтованої дисципліни “Безпека життєдіяльності” серед студентів навчальних закладів III–IV рівнів акредитації.

Студентка Луценко Марина Миколаївна була нагороджена Грамотою Об’єднання профспілок Львівщини за високий рівень знань та творчий підхід до виконання практичних завдань. Професор Ю.О. Паустовський отримав Подяку за високу професійну підготовку учасників ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади.

 

Кафедра гігієни та екології №2