Студентів Університету навчали медичній евакуації та сортуванню поранених

08.12.2023

Корисну мотиваційну лекцію прочитав студентам випускник факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, який нині проходить службу у Головному військовому клінічному госпіталі. Майбутні лікарі поглиблювали знання з медичної евакуації та сортування поранених, ознайомилися з догоспітальними етапами медичної допомоги.

Лікар-хірург-отоларинголог, майор медичної служби Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» обговорив зі студентами тему «Військово-медична хірургічна доктрина. Сортування та евакуація поранених, травмованих та хворих у Збройних Силах України».

Від досвідченого фахівця студенти отримали інформацію про етапи медичної евакуації, сортування поранених, травмованих і хворих відповідно до стандартів НАТО. Ознайомилися з догоспітальними етапами медичної допомоги, дізналися про терміни та принципи «золотої години», обговорили мету, завдання, види медичної евакуації. Також детально опрацювали питання організації всіх рівнів медичного забезпечення поранених, травмованих і хворих у закладах охорони здоров’я військово-медичної служби ЗСУ, МОЗ України та НАМН України. Значну увагу під час лекції приділили розгляду клінічних кейсів із особистого досвіду військового медика на різних етапах лікування і реабілітації наших захисників.

Як зазначила деканка факультету підготовки лікарів для ЗСУ Наталія Козак, такі мотиваційні зустрічі корисні для здобувачів вищої медичної освіти. Адже дають можливість поглибити знання та отримати поради досвідчених фахівців в обраній професії.

Пресцентр НМУ за інформацією ФПЛЗСУ