Студентів НМУ запрошують на навчання в Українській військово-медичній академії

13.03.2023

В умовах воєнного стану особливо гостро стоїть питання підготовки фахових медиків, які здатні працювати в надскладних умовах. Медицина під час війни стала тим наріжним каменем, що вирішує багато проблем, бо від якісної підготовки спеціалістів галузі охорони здоров’я залежать життя мільйонів українців. В рамках співпраці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця й Української військово-медичної академії (УВМА) відбулася відкрита лекція для студентів про організацію військової підготовки студентів набору 2022-2023 навчального року в УВМА.

У зустрічі взяли участь ректор НМУ Юрій Кучин, проректор Олег Власенко, декани факультетів Наталія Козак, Володимир Мельник, Руслан Цимбалюк, Василь Алексійчук, Наталія Біденко, Мирослава Філоненко та завідувачі кафедр. Академію представляли начальник УВМА Валерій Савицький і начальник кафедри організації медичного забезпечення ЗСУ Михайло Бадюк. Принагідно, керівник Академії вручив ректору НМУ Орден За заслуги.

Близько 300 студентів нашого Університету прослухали лекцію професора УМВА Михайла Бадюка про організацію навчання у військово-медичному навчальному закладі. Професор розповів про законодавство, що регулює навчальний процес в УВМА, умови вступу, спеціальності, терміни навчання та переваги для випускників у подальшій професійній діяльності. Окремо деталізував інформацію щодо напрямків підготовки офіцерів медичної служби запасу, як для чоловіків, так і для жінок.

Детально ознайомитись з умовами вступу та навчання в Українській військово-медичній академії можна за посиланням: (презетантація).

Нагадаємо, що в НМУ імені О.О. Богомольця успішно функціонує факультет підготовки лікарів для Збройних Сил України. Тут здійснюється військово-медична підготовка за програмою «Підготовка офіцерів медичної служби запасу» в галузі знань 22 «Охорона здоров’я», спеціальність 222 «Медицина». Випускникам ФПЛ ЗСУ надається пріоритет першочергового вступу до УВМА з подальшим проходженням військової служби на посадах офіцерського складу у Військово-медичних клінічних центрах (військових госпіталях).

 

Пресцентр НМУ