Студентам М3 прочитали лекцію щодо можливості медичного стажування за кордоном

24.05.2023

На медичному факультеті №3 Педіатрія 22 травня відбулася практично змістовна онлайн-лекція на тему «Про стажування і не тільки». Спікеркою виступила здобувачка освіти 6-го курсу, староста гуртка ендокринології, член ради Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя, старша лаборантка лабораторії імунохімії компанії DiaProph Me Анжеліка Шевчук.

Доповідачка роз’яснила, що стажування за кордоном є дуже актуальним і корисним досвідом, що допомагає розширити професійні знання та навички, а також отримати міжнародний погляд на медицину.

Анжеліка вказала на кілька важливих переваг стажування закордоном. По-перше, це можливість вивчати нові методики та технології, що можуть бути недоступні або менш розвинені в рідній країні. По-друге, стажування за кордоном дозволяє студентам побачити різні системи охорони здоров’я та поспілкуватися зі спеціалістами різних країн, що сприяє розширенню їхнього міжнародного медичного розуміння.

Детальніше на лекції розглянули: правильний пошук програми в Інтернеті за ключовими словами; спосіб прямого спілкування з представниками лікарень, що цікавлять, через вступ та участь у громадських організаціях, через соціальні мережі або через знайомства з лікарями, які надихають і мають програми стажування; документи, що необхідні при поданні заявки на реєстрацію та як довго їх збирати.

Спікерка поділилася і власними лайфхаками як пришвидшити процес пошуку програми стажування та що має бути в резюме і мотиваційному листі, для чого вони потрібні і чому важливі. Також Анжеліка наголосила на важливості знання іноземної мови і перевагах мовного сертифікату. Слухачам було роз’яснено що таке конкуренція на стажуванні та як правильно проявити себе.

На завершення зустрічі спікерка відповіла на всі поставлення питання, детальніше розповіла про досвід стажування в Японії та порадила студентам активно досліджувати такі можливості, звертатися до відповідних організацій і професійних спілок для отримання додаткової інформації.

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №3