Студент НМУ асистував проректору під час ортодонтичного лікування пацієнта

06.12.2023

За результатами проведеного благодійного аукціону зі збору коштів на безпілотний літальний апарат для військових студент стоматологічного факультету Герман Зєров отримав можливість асистувати проректору з науково-педагогічної та лікувальної роботи Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Олександру Канюрі під час проведення ортодонтичного лікування пацієнта.

У Стоматологічному медичному центрі НМУ один із переможців благодійного аукціону долучився до обстеження пацієнта згідно із затвердженим протоколом діагностики ортодонтичних хворих та лікування із застосуванням мультибондингової апаратури. Професор Олександр Канюра розповів та продемонстрував конструктивні особливості брекет-систем і варіанти позиціонування брекетів, провів їх фіксацію, надав змогу майбутньому лікарю закріпити отримані знання на практиці.

Герман Зєров відзначає, що під час майстер-класу та асистування він зрозумів, наскільки важливо знати анатомічні, гістологічні, фізіологічні та патофізіологічні особливості людського організму для проведення правильної діагностики, планування та раціонального лікування. У розмові з проректором він поділився, що з моменту вступу на стоматологічний факультет нашого Університету зрозумів, що у майбутньому мріє стати ортодонтом.

Студент подякував адміністрації Університету за чудову можливість поєднати особистий професійний ріст з допомогою військовим. Водночас, завідувачка кафедри ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології, професорка Тетяна Костюк запропонувала доєднатися до студентського наукового гуртка кафедри. На згадку про отриманий досвід Герман отримав у подарунок монографію «Діагностика, ортопедичне лікування та профілактика м`язево-суглобової дисфункції скронево-нижньощелепних суглобів» з особистими підписами авторів і щирими побажаннями.

За інформацією кафедри ортодонтії

та пропедевтики ортопедичної стоматології