Студент фармацевтичного факультету виступив на міжнародному конгресі у Польщі

02.06.2023

У травні в м. Катовіце (Польща) відбувся Міжнародний медичний конгрес Сілезії SIMC (International Medical Congress of Silesia) 2023. На секції «Фармація та клінічна фармакологія» Національний медичний університет імені О.О. Богомольця представив студент 5 курсу фармацевтичного факультету Фам Фонг Хоанг із доповіддю «Встановлення залежності між антирадикальною активністю та розчинністю у воді S-хіназолінів».

Міжнародний медичний конгрес Сілезії SIMC є однією із найбільших студентських конференцій у Польщі. Вже 69 років його організовує Студентська наукова асоціація Сілезького медичного університету в Катовіце. Щороку студенти з усього світу діляться результатами багатомісячної наполегливої праці, надсилаючи сотні оригінальних робіт і презентуючи їх перед професорами, фахівцями галузі та студентами. Цього року у програмі конгресу було заявлено близько 200 доповідей із 14-ти країн у 24 секціях.

Представлена доповідь «Встановлення залежності між антирадикальною активністю та розчинністю у воді S-хіназолінів» (“Establishing the relationship between antiradical activity and water solubility of S-quinazolines”) є фрагментом магістерської роботи Фам Фонг Хоанг, що виконана на кафедрі хімії ліків та лікарської токсикології, якою завідує професорка Ірина Ніженковська. Науковим керівником роботи є доцентка кафедри, кандидатка фармацевтичних наук Ольга Афанасенко. Представлені результати наукової роботи Фам Фонг Хоанг викликали інтерес як у журі, так і учасників конгресу.

За інформацією деканату фармацевтичного факультету