Співробітники НМУ провели курс з надання першої невідкладної допомоги для київського підприємства

17.03.2023

Сьогодні надзвичайно важливо володіти базовими навичками першої невідкладної допомоги, навіть якщо ви цивільна особа. Під час війни такі знання та вміння допоможуть врятувати життя. У НМУ імені О.О. Богомольця треніни з надання невідкладної допомоги і тактичної медицини проводяться за участі кваліфікованих тренерів регулярно, як для здобувачів освіти, так і для співробітників і науково-педагогічного колективу. Часто наші фахівці проводять такі важливі заходи для школярів, працівників різних підприємств і організацій, студентів інших ЗВО. Адже чітке розуміння алгоритму дій і здатність швидко реагувати допоможуть діяти в екстреній ситуації та надати першу допомогу постраждалому. 

Так, днями заступник декана медичного факультету №2, асистент кафедри хірургії з курсом невідкладної та судинної хірургії, учасник бойових дій, керівник добровольчого формування «Спеціальний підрозділ медичного призначення «СКЛІФ» Микола Коротя та куратор ECTS, асистент кафедри організації та економіки фармації Вадим Янішин провели курс-вебінар «Надання першої невідкладної допомоги, враховуючи воєнний стан» для ТОВ «Страховий брокер «Мальована» та клієнтів компанії. До вебінару доєдналося близько 400 учасників.

Під час курсу-вебінару розібрали головні аспекти надання першої та невідкладної допомоги, зокрема зупинка кровотечі, проведення серцево-легеневої реанімації, надання допомоги при опіках. Окремо обговорили алгоритм поводження при загрозливих ситуаціях для життя: перебування в зоні активних бойових дій та під час ракетних обстрілів, правила поводження під завалами. Важливо пам’ятати, що головне правило будь-якої допомоги — збереження власного життя. Це означає, що якщо ви не є впевненими у власній безпеці, ви не розпочинаєте надання допомоги. Метою заходу була саме соціальна підтримка та надання необхідної інформації, яка може врятувати життя.

 

За інформацією медичного факультету №2