Співробітник Університету пройшов стажування у провідній європейській клініці

22.06.2023

Асистент кафедри внутрішньої медицини № 1 Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, доктор філософії Артем Неверовський отримав грант від Європейської об’єднаної гастроентерологічної асоціації (UEG Clinical Visiting Fellowship), завдяки якому пройшов клінічне стажування у Госпітальній клініці на базі Університету Барселони в Іспанії. Набутий досвід він планує передати колегам в Україні.

Під час стажування науковець НМУ взяв участь у роботі гастроентерологічних підрозділів різних установ, проводив амбулаторні прийоми, працював у стаціонарних відділеннях загального гастроентерологічного, гепатологічного профілів та ендоскопічному відділенні. Пізнавальною видалася робота у дослідницькому центрі, основним напрямком роботи якого є вивчення генетичних мутацій при онкологічних захворюваннях різних відділів шлунково-кишкового тракту, розробка профілактичних та лікувальних вакцин спадкових онкологічних синдромів. Працював Артем Неверовський і в навчальних підрозділах додипломного та післядипломного рівнів.

Закордонне стажування дозволило фахівцю перейняти знання та навички в іноземних колег, які надалі він планує запроваджувати в Україні. Це сприятиме процесу наближення вітчизняних стандартів надання медичної допомоги, навчання та наукових досліджень до рівня міжнародних, зокрема, європейських.

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри внутрішньої медицини №1