СПІЛЬНЕ ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ ГУРТКІВ КАФЕДР АКУШЕРСТВА І ГІНЕКОЛОГІЇ № 3 ТА ХІРУРГІЇ №4 З КУРСОМ НЕВІДКЛАДНОЇ ТА СУДИННОЇ ХІРУРГІЇ

21.12.2020

Незважаючи на карантинні обмеження та епідеміологічну обстановку в Україні, в НМУ продовжується навчальний процес. Особливо приємно, що з огляду на щільний графік дистанційного навчання найбільш активні студенти знаходять вільний час задля поглибленого вивчення улюблених дисциплін.

Відбулося перше спільне онлайн-засідання Студентських наукових гуртків кафедри акушерства і гінекології № 3, очолюваної професором В.О. Бенюком, та кафедри хірургії №4 з курсом невідкладної та судинної хірургії, завідувачем якої є професор Я.М.Сусак.

Керівники студентських наукових гуртків кафедри акушерства і гінекології № 3 (асистент, кандидат медичних наук Віктор Федорович Олешко) та кафедри хірургії № 4 (асистент кандидат медичних наук, Павло Леонідович Бик) обрали вкрай актуальну та суміжну тему для обох дисциплін – “Гостра хірургічна патологія у вагітних”.

 

 

Засідання розпочав доцент кафедри акушерства і гінекології № 3 Ігор Анатолійович Усевич, який наголосив на актуальності та важливості обраної керівниками гуртків теми. Цікавою і змістовною була доповідь студентки 4-го курсу медичного факультету №2 Нелі Васильченко на тему “Апендицит під час вагітності. Акушерські та хірургічні особливості діагностики та лікування”, яку ілюструвала відео-операція: «Лапароскопічна апендектомія на 21-му тижні вагітності».

Студенти виявили неабияку активність, ставили викладачам запитання, вступали з ними у полеміку. Керівники гуртків поділилися клінічними випадками та підсумували найбільш актуальні моменти засідання. Гуртківці подякували за чудову організацію заходу і прикладне значення обраної теми та висловили побажання щодо проведення найближчим часом наступного спільного засідання.

 

Прес-центр за матеріалами кафедри акушерства і гінекології № 3