SMART-АУДИТОРІЯ МАЙБУТНЬОГО ВІДЧИНИЛА ДВЕРІ ДЛЯ СТУДЕНТІВ ФАРМАЦЕВТИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

17.09.2020

17 вересня 2020 року у фізико-хімічному корпусі Національного медичного університету імені О.О.Богомольця на кафедрі фармакології у рамках відкритої лекції відбулась урочиста презентація освітньої аудиторії – інтерактивної фармакологічної студії з поглибленим вивченням нейрофармакології та лікарських засобів, що впливають на центральну нервову систему людини. Реконструкцію та оснащення студії здійснено за підтримки швейцарської фармацевтичної компанії ACINO в Україні.

У відкритій лекції взяли участь ректор Університету, професор Ю.Л.Кучин, завідувач кафедри фармакології, професор Г.В.Зайченко, генеральний директор ACINO в Україні Є.Е.Заїка, декани факультетів, викладачі, студенти, журналісти.

«Інтерактивна фармакологічна студія, – зазначив у вітальному слові професор Ю.Л.Кучин, – унікальний проєкт, втілений у життя завдяки синергії державного закладу медичної освіти та відповідального бізнесу – фармацевтичної компанії ACINO. Безумовно, реалізація цієї ініціативи сприяє виходу на новий рівень викладання фармакології як однієї з фундаментальних дисциплін, яка формує компетенції у лікарів і фармацевтів».

Професор Г.В.Зайченко ознайомила учасників презентації з принципами роботи студії. По суті, це сучасний студент-орієнтований простір, який допомагає структурувати набуті знання та сприяє розвиткові фармакологічного і клінічного мислення у студентів, стимулює уяву та підвищує мотивацію до навчання. Студію оснащено 3Dмоделями, світлодіодними схемами, мобільними панелями. Ключовим елементом студії є настінний сенсорний SMART-дисплей. За умов пандемії він дає змогу проводити практичні заняття з групами студентів до 150 чоловік онлайн, а також знімати відео-лекції високої якості та транслювати їх в аудиторію до 500 слухачів.

На перспективах плідної співпраці компанії ACINOз медичними навчальними закладами в Україні зупинився її генеральний директор Євген Заїка.

Студенти, учасники презентації, продемонстрували деякі стенди і панелі в дії, зазначивши, що нові підходи до навчального процесу, закладені в роботі студії, сприяють кращому засвоєнню знань, мотивують до їх поглиблення і вдосконалення. Показово, що вів презентацію робот Інокентій, символізуючи тим самим нові тенденції у сфері освіти.

На завершення ректор НМУ, професор Ю.Л.Кучин щиро подякував кафедрі фармакології за ініціативність і наполегливість у досягненні результату, а компанії ACINO – за ефективну співпрацю і сприяння у досягненні цього.