Школа-семінар з фізики живого та біоетики запрошує до участі у проєктах

22.11.2023

Факультативна школа-семінар «Проблеми фізики живого та біоетики» запрошує студентів, молодих вчених і викладачів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяти участь у голосуванні та визначенні переможців двох конкурсів, які завершуються і позитивно впливають на навчальний процес. Мова про конкурси авторських фото-музичних роликів «Осіння психотерапія навколо нас» та аудіо-фото есе студентів за матеріалами науково-популярного видання з медичної фізики та техніки.

Переможців визначать за кількістю вподобайок до кожної роботи, які розміщені на відеохостингу YouTube.

Для участі у конкурсі «Осіння психотерапія навколо нас» учасники представили близько 40 робіт. Проголосувати за які можна за посиланням.

Для конкурсу аудіо-фото есе за матеріалами науково-популярного видання з медичної фізики та техніки відібрано 49 робіт. Голосування за посиланням.

У подальшому роботи конкурсантів можна використовувати для популяризації природничо-наукових та біомедичних знань серед студентів-медиків та їх залучення до наукової роботи.

У рамках роботи факультативної школи-семінару з фізики живого та біоетики до уваги спільноти НМУ також пропонуються нові проєкти: «Міждисциплінарний (науково-гуманітарний) аналіз творів світової науково-художньої медичної літератури з точки зору завдань  розвитку вищої медичної освіти» та вивчення та впровадження у нашу професійну діяльність положень «Морально-етичного кодексу учасників освітнього процесу НМУ імені О.О. Богомольця».

Активне  впровадження положень Кодексу  забезпечує гармонізацію відносин, сприяє покращенню професійних компетенцій всіх учасників навчального процесу, створенню максимально комфортних умов для навчання і роботи. На нинішньому етапі цього факультативного проєкту до анкетування запрошуються викладачі НМУ за посиланням.

До участі у проєкті «Міждисциплінарний (науково-гуманітарний) аналіз творів світової науково-художньої медичної літератури з точки зору завдань  розвитку вищої медичної освіти» запрошуються студенти-медики і молоді науковці. Прикладом наданих для участі робіт є есе  студентки першого курсу НМУ імені О.О. Богомольця Софії Жмаченко та зарубіжної учасниці з Казахстану, студентки шостого курсу Національного медичного університету імені С.Д. Асфендіярова Карини Абдулли, яка зробила своє аудіо-есе українською мовою:

https://www.youtube.com/watch?v=XQ1Z5nDGWZs

https://www.youtube.com/watch?v=uybcIcN2lec

За інформацією факультативної школи-семінару з фізики живого та біоетики