ШКОЛА-СЕМІНАР З ФІЗИКИ ЖИВОГО ТА БІОЕТИКИ НМУ РОЗПОЧАЛА НОВИЙ СЕЗОН

19.09.2022

Факультативна школа-семінар з фізики живого та біоетики студентів-медиків Національного медичного університету імені О.О. Богомольця розпочала новий сезон. Протягом 19 років роботи школи проведено кілька сотень семінарів та різноманітних заходів на різних майданчиках — від Національного музею медицини України і аудиторій НМУ до зоопарку.  

За традицією сезон нового навчального року було відкрито 9-го вересня у Київському державному зоопарку відповідно до головної педагогічної концепції роботи школи-семінару про міждисциплінарну інтеграцію та біоетичний контекст природничих та клінічних дисциплін.  Студенти різних факультетів НМУ, яких супроводжував науковий керівник школи-семінару,   доцент кафедри медичної і біологічної фізики та інформатики Анатолій Єгоренков, мали змогу дізнатися навіщо студенту- медику зоопарк.

Генеральний директор Київського зоопарку, фахівець у галузі екоетики та сучасних наукових справ зоопарків та постійний партнер науково-просвітницької роботі із слухачами школи-семінару, Сергій Харьков у неформальному спілкуванні зі студентами-медиками, відповів на їхні численні запитання.

Крім основної науково-просвітницької мети учасники заняття у Київському зоопарку реалізували також і психотерапевтичну мету. Після основного заходу вони мали змогу кілька годин перебувати на території зоопарку, де під час трагічних подій початку війни зберігалися тварини з інших зоопарків України. Такий моральній урок від співробітників зоопарку має безпосередній вплив на формування  гуманітарних компетенцій майбутнього лікаря.

Фото-звіт заходу за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=J7MGlxrySi0

Школа-семінар з фізики живого та біоетики запрошує студентів та колег-викладачів до співпраці в новому сезоні. З пропозиціями просимо звертатися до заступника наукового керівника школи-семінару з фізики живого та біоетики, доцента кафедри медичної і біологічної фізики та інформатика Вікторії Пащенко.

 

Пресцентр за матеріалами школи-семінару