ШКОЛА-СЕМІНАР «ПРОБЛЕМИ БІОЕТИКИ ТА ФІЗИКИ ЖИВОГО» У ФОРМАТІ ФОТОКОНКУРСУ

23.09.2020

Популярним форматом роботи школи-семінару стали  дистанційні фотоконкурси «Фізика живого та біоетика навколо нас».  Учасники конкурсу – студенти та викладачі – надають для оцінювання авторські фотографії, що відображають цікавий науково-природничий або етичний феномен та  формують свій варіант проблемного питання з приводу даного феномену для майбутніх глядачів. Така авторська робота потребує глибоких знань та бажання їх поповнювати і оновлювати, творчих  здібностей до фотовізуалізації  феноменів, розуміння міждисциплінарних (науково-природничих та гуманітарних) зв’язків при вивченні складних систем.  З нашого багаторічного педагогічного досвіду випливає, що така форма роботи  мотивує студентів-медиків  до міждисциплінарної інтеграції знань та етичної рефлексії. У 2019 році вже було проведено такий фотоконкурс (див. : https://www.youtube.com/watch?v=Q2r6Nfo1CT0&t=40s ).

Особливістю цьогорічного фотоконкурсу  є проведення його у літній період канікул, під час студентських подорожей.  Тому серед наданих робіт є зроблені у різних куточках земної кулі – Арктика, Південна Америка, Європа (включаючи Україну), Азія. Їх автори – студенти з НМУ ім. О.О. Богомольця та студенти з  інших країн. Після ретельного вивчення наданих робіт та проблемних питань найкращі роботи буде у подальшому використано як навчальні плакати у факультативній роботі школи-семінару з фізики живого та біоетики.  Це окремий та важливий етап роботи фотоконкурсу, який, як і всі інші, координують доценти А.І.Єгоренков, науковий керівник школи-семінару, та його заступник В.В.Пащенко.

Фоторолик робіт, наданих  для участі у новому фотоконкурсі сезону «Літо 2020 р.»,   можна подивитися на нашому  youtube-каналі: https://www.youtube.com/watch?v=ieEk_A1CsSE

 

Прес-центр за матеріалами семінару «Проблеми біоетики та фізики живого»