ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ: СЛОВО СТУДЕНТАМ, АСПІРАНТАМ, ВИПУСКНИКАМ НМУ

24.08.2018

З днем народження, моя Україно!
Твоя музика жива в небо лине!
Твоя мова, неземна, не загине!
Ти у Всесвіті одна, Україно моя!

Ці рядки з пісні на слова і музику Володимира Куртяка чи ненайкраще передають неповторну атмосферу головного свята нашої країни і настрій студентів НМУ ім. О.О.Богомольця, з якими напередодні свята ми поспілкувалася на тему: «Що для мене День Незалеждності?».

Єлизавета Савченко, студентка 2 курсу медичного факультету № 2:
«Це, насамперед, велике свято вшанування Героїв, які у різні періоди нашої непростої історії віддали своє життя за Україну. Кожен із нас цей день може провести по-своєму: на параді, у молитві, за переглядом тематичних телепередач. Але, на моє глибоке переконання, він має бути особливим, урочистим, святковим».

 

 

 

 

 

 

 

Анастасія Вавшкевич, студентка 4 курсу педіатричного факультету:
«Для мене це подвійне свято, адже 24 серпня відзначається і день мого міста – Рудки. Щороку, беручи участь у святкових концертах, разом з усіма я співала народні пісні і пісні про Україну, читала вірші про волю і про те, як ми її здобули. Щоразу посеред святкувань оголошувалась і хвилина мовчання, адже за незалежність ми платимо дорогу ціну.
День Незалежності – це для мене нагадування про те, що ми лише на початку шляху до остаточної перемоги. Ми проголосили її, але до повного утвердження ще дуже багато років роботи і кардинальних змін. Ми повинні стати єдиним народом і, розпочавши із себе, вдосконалювати молоду і квітучу країну».

 

 

 

 

 

Леся Остапко, випускниця медичного факультету № 1:
«Це гарне літнє свято перед початком нового навчального року. Традиційно у цей день з родиною відвідуємо Андріївський узвіз, де поринаємо у неповторну атмосферу національного колориту, спілкуємось з чудовими народними майстрами, милуємось їх прекрасними роботами. Я щиро бажаю Україні швидше стати цивілізованою європейською державою, де панують взаємоповага, порядок, де Людина – понад усе. Бо наш народ на те заслуговує».

 

 

 

 

 

 

Андрій Каленський, студент 3 курсу стоматологічного факультету:
«Я родом з Чернігівської області. Щороку у День Незалежності разом з друзями приїжджаю до Києва на урочистості. Мені дуже подобається атмосфера цього свята. Я бачу, як міняється на краще наша Армія. Держава нарешті перестала економити на боєздатності. Але від усього серця мрію, щоб ми жили у мирі, щоб закінчилась війна, і ця техніка демонструвалась лише на параді».

 

 

 

 

 

 

 

Юлія Осадчук, випускниця медичного факультету № 1, лікар невідкладної допомоги:
«Я родом із Донецька. І перше, що хочу побажати Україні в День її народження, – це миру, щоб закінчилися усі негаразди, які випали на нашу долю, щоб наша Україна стала єдиною, сильною, заможною. Щоб поряд з економічним розвитком на нові висоти піднімалася наука. Я мрію про процвітаючу і високоосвічену Україну, де панує мир, злагода, достаток».